Postopek vstavljanja zobnega vsadka

Enofazna in dvofazna vgradnja

Pred vstavitvijo implantatov je potrebno pozdraviti vse morebitne bolezni zob (npr. karies), obzobnih tkiv (npr. parodontalna bolezen) in sluznic ustne votline. Te bi sicer lahko ogrožale uspešnost in trajnost implantatov. Nato opravimo skrben pregled po katerem se dogovorimo za vrsto in potrebno število zobnih implantatov.

Poleg dveh osnovnih načinov vgradnje zobnih implantatov kot sta enofazna in dvofazna vgradnja, sodobna zobna medicina pozna tudi t.i. hitri postopek zobnega implantiranja.

Enofazna vgradnja

V tem primeru gre za vsaditev implantata skozi sluznico (transgingivalno ali flap less) in se koristi pri vsaditvi implantatov manjših premerov, pri estetskih enodelnih implantatih oziroma pri vsaditvi z vnaprej pripravljenimi operacijskimi šablonami. Tako vajeni implantati prenašajo tudi takojšnjo obremenitev, pod določenimi pogoji. Ena od prednosti tega sistema je, da je mogoče v enem dnevu izdelati začasni mostiček na sveže vsajene implantate.

Dvofazna vgradnja

Pomeni v prvi fazi operativni poseg odmikanja mehke in trde sluznice (dlesni), prikaz čeljustne kosti, pripravo kosti in vsaditev implantata ter ponovno rekonstrukcijo mehkih tkiv (šivanje).V drugi fazi, po nekajmesečnem (cca. 3-4 mesece) vraščanju implantata v čeljustno kost, se ponovno odpre del sluznice nad implantatom in namesti sulcus former, ki oblikuje sluznično manšeto okrog bodoče nadgradnje. Trajanje posega od implantiranja do izdelave zaključne konstrukcije (zobne krone) traja približno 5 mesecev.

V primerih z nezadostno količino kostne mase in v izogib dodatnim oralnim kirurškim posegom augmentacije kosti, uporabimo implantološki sistem SKY Fast&Fixed. Sestavljen je iz reduciranega števila daljših implantatov, ki se vsajajo v tako imenovano "varno območje", kjer ne potekajo krvne žile in živci, ter se izogiba sinusni votlini v zgornji čeljusti.

zobni vsadkiKadar je implantiranje s klasičnimi implantati nemogoče (npr. pri pacientih, ki so zgodaj ostali brez zob, kar ima za posledico zmanjšanje volumna zobnih grebenov in čeljustne kosti), je najprimernejša rešitev implantološki sistem MiniSKY. Ta sistem predstavlja vsadke zmanjšanega diametra, ki jih odlikuje visoka stabilnost in sprijemanje s kostnim tkivom. Njihova miniaturnost omogoča umestitev v ozke kostne grebene ne da bi bil potreben dodaten operativni poseg. Široka uporabnost tega sistema se pokaže zlasti pri stabilizaciji in pritrjevanju obstoječih totalnih zobnih protez. Pogoj pri tem je, da ima proteza pasivno lego in da jo mini implantati s krogličnim pritrdilnim sistemom držijo v poziciji.

Prednost sistema MiniSKY je v enostavnem operativnem protokolu, minimalnih prostorskih zahtevah, minimalno invazivnem operativnem posegu, relativno hitremu celjenju, možnosti hitre obremenitve ter ugodni ceni.

 • Implantološko svetovanje

  Svetujemo najbolj optimalno izvedbo implantiranja, prilagojeno vašemu stanju zob. pripravimo načrt zdravljenja in ponudbo.

 • Celovita obravnava

  pri nas opravimo implantološki poseg, vključno z kirurškim delom in protetično nadgradnjo zob.

 • Preverite naše konkurenčne cene

  Vrhunski zobni implantati priznanih nemških proizvajalcev po konkurenčnih cenah.

 • Brezplačni pregledi

  Vsem našim strankom z zobnimi vsadki zagotavljamo brezplačne letne kontrolne preglede!