INVISALIGN - nevidni zobni aparat

Invisalign predstavlja inovacijo v ortodontiji. Neustrezen položaj zob popravljamo  z uporabo zaporedja prozornih plastičnih folij oziroma opornic (alignerjev). Prednost Invisalign sistema je, da omogoča premike zob brez t.i. bracketov in lokov, ki so pri klasićnem fiksnem aparatu pritrjeni na zobe. in so vidni. Opornice so snemljive, zato je ustna higiena močno olajšana, aparat pa vas ne bo oviral pri hranjenju, saj ga takrat enostavno snamete.

Ortodontski aparat, ki ga poznajo po vsem svetu, je sedaj mogoče dobiti tudi v Sloveniji, v naši zobni ordinaciji.

INVISALIGN nevidni zobni aparat je namenjen tako odraslim kot najstnikom, starejšim od 13 let z ortognatskimi napakami ter težje ortodontske nepravilnosti. Omogoča hitra enostavna zdravljenja, kot tudi kompleksno ortodontsko terapijo. Predstavlja odlično alternativo klasičnim kovinskim zobnim aparatom.

kovinsko-keramična prevleka 
 Kovinsko keramična prevleka pod lučjo iz notranje smeri:
 polno porcelanska prevleka
 Polno porcelanska prevleka pod lučjo iz notranje smeri:

Krona ali prevleka je izraz v zobozdravstvu, ki pomeni popolno obnovitev zoba. Obliko ji določi zobozdravnik, izdela pa se v zobotehničnem laboratoriju (sedaj tudi že v aparatu CAD-CAM). Prevleke so lahko polno keramične ali kovinsko keramične. Uporabljajo se plemenite kovine, ki imajo večjo vsebnost zlata, platine ali paladija. Zaradi vsebnosti teh elementov se bolje vežejo na porcelan, povzročajo manj alergij, ker ne vsebujejo niklja. Polno porcelanske prevleke uporabljamo predvsem ne sprednjih zobeh, kovinsko keramične pa na zadnjih, saj le-te bolje prenašajo večje sile pri žvečenju.

Ni lahko najti materiala, ki je estetsko zanimiv in dovolj odporen, da vzdrži sile, ki nastopijo pri žvečenju.  V zadnjih letih je revolucijo v zobozdravstvu naredil cirkonijev dioksid.

Osnovna značilnost in prednost je odlično lomljenje svetlobe in transparentnost barv, ki je podobna naravni barvi zobne krone. Poleg tega cirkonijev dioksid karakterizira izjemna mehanska odpornost, ki je na nivoju prej uporabljene kovine.

V zobozdravstvu se zobna prevleka ali zobni mostiček iz cirkonijevega dioksida imenuje kar cirkonij. Prevleke izdelane iz cirkonija imajo tanjše stene, zato ni potrebno obrusiti več zoba. Ker v zobni kroni ni kovine, je ta prijaznejša do dlesni. Cirkonij je prav tako prijazen do ostalih naravnih zob zaradi manjše obrabe le teh. Prav tako ni možnosti nastanka elektrokemičnih reakcij, ki pa se lahko pojavijo pri kovinsko keramičnih prevlekah.

Postopek izdelava za pacienta je enak kot pri izdelavah ostalih zobnih prevlek. Potrebna sta dva obiska v naši ordinaciji, kjer vam ob prvem obisku pripravimo zob, vzamemo odtis, namestimo začasno zobno prevleko. Čez 5 dni vam dokončno cementiramo cirkonijevo vašo novo zobno prevleko.

mosticek1mosticek2Zobni mostički so nadomestki za manjkajoče zobe in so fiksno pritrjeni. Izdela se ga tako, da se na vsaki strani vrzeli v zobnem loku obrusi vsaj po en zob. Ta dva zoba bosta nosilca za člen, ki bo nadomeščal manjkajoči zob. Oblika in velikost mostička posnema naravne zobe. Materiali izbora so kovinska keramika, v sedanjem času pa se vse bolj uveljavljajo brezkovinske tehnike zaradi izboljšane estetike (alumina, zirconium based techniques). Cirkonijeve konstrukcije so izdelane po sistemu CAD-CAM tehnologije. Računalniško skeniranje stanja v ustih in računalniško rezkanje konstrukcije iz bloka cirkonijevega porcelana zagotavlja odlično prileganje izdelka.

Zobozdravnik s koncesijo

zobozdravnik s koncesijo zzzsZobna ordinacija ima koncesijo ZZZS za opravljanje zobozdravstvenih storitev.


Prikaži večji zemljevid

Alternativa klasičnim zobnim aparatom

Nevidni zobni aparati

Invisalign FULL 4500 €
(oba zobna loka - neomejeno alignerjev)

Invisalign LITE 2400 €
(en zobni lok- do 14 alignerjev)

Brezplačni pregled brez obveznosti za nadaljnjo terapijo!


Prijave na pregled sprejemamo na
041 667 254

Smo člani

logo eao

Evropskega združenja za oseointegracijo

AAP

Ameriške akademije za paradontologijo

Več o tem