Implantološki center

Zobni implantati - trajna rešitev za manjkajoče zobe

Nenehen razvoj na področju zobne implantologije je pripomogel k poenostavitvi vstavljanja zobnih implantatov, ki ga lahko sedaj opravi tudi primerno usposobljen splošni zobozdravnik. Postopek je bistveno enostavnejši, hitrejši in skorajda neboleč.

Zobni vsadek lahko predstavlja rešitev pri nadomeščanju enega zoba ali pa pri popolni brezzobosti. Za paciente z ekstremnim pomanjkanjem zobne kosti in tiste, ki imajo diagnozo premalo zobne kosti in posledično niso primerni kandidait za klasične ali Zygoma zobne implantate, v našem implantološkem centru kot edini v Sloveniji izvajano implantiranje z zobnimi implantati s pristopom pod dlesnijo (subperiostalni zobni implantatiAll-on-4 ali All-on-6

implantati za brezzobe čeljustiPri pacientih s popolno brezzobimi čeljustmi je standardna rešitev izdelava in nošenje snemnih zobnih protez. Glede na ohranjenost zobnih grebenov in prilagodljivosti pacienta, je odvisen tudi uspeh pri nošenju takšnih pripomočkov. Z najnovejšo metodo All-on-4 ali All-on-6 posamičnih zobnih implantatov, ki jo edini v Sloveniji opravljamo v našem implantološkem centru, pa lahko do novega zobovja pacient pride že v enem samem dnevu. Več o tej metodi si lahko preberete tukaj.

Z izpopolnjevanjem zobnih vsadkov (dentalnih implantatov) je za paciente, ki težko prenašajo tujek v ustih omogočena nova kakovost življenja.

Vsekakor je za pacienta najbolj prijetna rešitev večje število klasičnih zobnih implantatov, ker je tako omogočena rekonstrukcija celotnega zobovja s fiksnim mostičkom.

zobni vsadki osnovaNajprej se v čeljustno kost vsadi titanijev vijak, ki opravlja funkcijo odstranjene zobne korenine. Vsajeni vijak predstavlja osnovo za kasnejšo nadgradnjo, ki je lahko zobna krona, mostiček ali pa proteza. Ta končni zobni nadomestek je lahko iz različnih materialov, pri čemer se lahko posameznik odloča med kovinsko-kompozitno, kovinsko-keramično oziroma cirkonij-keramično nadgradnjo. Razlike med materiali se kažejo v kakovosti, trajnosti, estetiki ter posledično seveda tudi ceni. V naši ordinaciji uporabljamo le zobne implantate vrhunskih priznanih znamk STRAUMANN, ANKYLOS, NEODENT in NOBEL BIOCARE. S tem lahko, ob rednih kontrolnih pregledih, ki jih za naše paciente izvajamo brezplačno, našim pacientom zagotavljamo doživljenjsko garancijo na zobne vsadke

V naši zobni ordinaciji v sklopu zobne medicine opavimo celotno storitev implantiranja vključno s kirurškim delom.

Morda vas zanima tudi: