Nenehen razvoj na področju zobne implantologije je pripomogel k poenostavitvi vstavljanja zobnih implantatov, ki ga lahko sedaj opravi tudi primerno usposobljen splošni zobozdravnik. Postopek je bistveno enostavnejši, hitrejši in skorajda neboleč.

Zobni vsadek lahko predstavlja rešitev pri nadomeščanju enega zoba ali pa pri popolni brezzobosti.

implantati za brezzobe čeljustiPri pacientih s popolno brezzobimi čeljustmi je standardna rešitev izdelava in nošenje snemnih zobnih protez. Glede na ohranjenost zobnih grebenov in prilagodljivosti pacienta, je odvisen tudi uspeh pri nošenju takšnih pripomočkov. Z najnovejšo metodo All-on-4 inplantatov Zygoma, ki jo opravljamo tudi v našem implantološkem centrui, pa lahko do novega zobovja pacient pride že v enem dnevu. Več o tej metodi si lahko preberete tukaj.

Z izpopolnjevanjem zobnih vsadkov (dentalnih implantatov) je za paciente, ki težko prenašajo tujek v ustih omogočena nova kakovost življenja.

Vsekakor je za pacienta najbolj prijetna rešitev večje število klasičnih zobnih implantatov, ker je tako omogočena rekonstrukcija celotnega zobovja s fiksnim mostičkom.

zobni vsadki osnovaNajprej se v čeljustno kost vsadi titanijev vijak, ki opravlja funkcijo odstranjene zobne korenine. Vsajeni vijak predstavlja osnovo za kasnejšo nadgradnjo, ki je lahko zobna krona, mostiček ali pa proteza. Ta končni zobni nadomestek je lahko iz različnih materialov, pri čemer se lahko posameznik odloča med kovinsko-kompozitno, kovinsko-keramično oziroma cirkonij-keramično nadgradnjo. Razlike med materiali se kažejo v kakovosti, trajnosti, estetiki ter posledično seveda tudi ceni. V naši ordinaciji uporabljamo le zobne implantate vrhunskih priznanih znamk STRAUMANN, ANKYLOS, BREDENT, NEODENT in NOBEL BIOCARE. S tem lahko, ob rednih kontrolnih pregledih, ki jih za naše paciente izvajamo brezplačno, našim pacientom zagotavljamo doživljenjsko garancijo na zobne vsadke

V naši zobni ordinaciji v sklopu zobne medicine opavimo celotno storitev implantiranja vključno s kirurškim delom.

Morda vas zanima tudi:

Akcija - zobni implantati 
499 EUR
samo do 30.10.2020

Sprejemamo prijave na brezplačen stomatološki pregled.

Več...

5 nasvetov za ravnanje po implantaciji zoba

 • Izogibanje naporom

  Nekaj dni po operaciji se izogibajte kajenju, alkoholu ter prevelikih telesnih naporov. vsi ti dejavniki negativno vplivajo na obnovo tkiva in na celoten potek celjenja.

 • Ščetkanje zob po zobnem implantiranju

  Nekaj tednov po zobozdravstvenem posegu ne uporabljajte zobne prhe ali eketrične zobne ščetke, poslužujte se navadne in medzobne ščetke za zobe. Ostanke hrane, ki se naberejo na kirurških šivih ob rani, lahko neboleče in varno obrišete z vlažno vatirano palčko. Na rano ne polagajte nobenih zdravil ali oblog. Skrb za ustrezno ustno higijeno neposredno po vsatvitvi zobnega implantata je izrednega pomena za trajnost rešitve. V kolikor pacient opazi kakršnekoli nenavadne spremembe naj takoj obišče našo zobno ordinacijo. Vse paciente po zobnem implantiranju seznanimo z pravilno ustno nego in higijeno.

 • Preprečite vnetje zobnega implantata

  Če se pri pacientu po zobnem implantiranju dlje časa pojavlja oteklina, nikar ne odlašajte z obiskom pri zobozdravniku, saj lahko le-ta v primeru zapletov pravočasno ukrepa in prepreči nastanek hujših oblik vnetij, ki lahko v najhujših primerih posledično vodijo v izgubo zoba ali zobnega vsadka.

 • Kontrolni pregled

  Pacinetom z zobnimi vsadki svetujemo redne letne kontrolne preglede pri izbranem zobozdravniku. Za vse naše pacinete, ki se smo jim enega ali več zobnih vsadkov vsadili v naši zobozdravstveni ordinaciji so redni letni zobozdravstveni pregledi brezplačni. Ob upoštevanju pravilne nege in rednih kontrolnih obiskov pri zobozdravniku, vsem našim pacientom nudimo doživljenjsko garancijo na zobne implantate.

  Žal so vse pogostejši primeri, ko nas obiščejo pacienti, ki so jim enega ali več zobnih vsadkov vsadili v tujini, predvsem na Hrvaškem. Pri oglaševanih nizkih cenah namreč niso upoštevali stroškov poti do oddaljene destinacije in vsakokratnih stroškov zobozdravstvenega pregleda. Izkaže se, da ti stroški lahko nekajkrat presežejo vrednost zobnega  implantata in zobozdravstvene storitve, ki jo je pacient prejel v tujini.

  Za take paciente je storitev letnega kontrolnega pregleda plačljiva.

 • Ustna higijena

  Bistvenega in nenadomestljivega pomena za dolgotrajno obstojnost implantata je izključno in samo odlična ustna higiena. Če zanjo ustrezno skrbite in redno odstranjujete plak, potem načeloma skoraj ni možno pričakovati težav v prihodnosti.

Smo člani

logo eao

Evropskega združenja za oseointegracijo

AAP

Ameriške akademije za paradontologijo

Več o tem