Hitri postopek implantiranja

Zobozdravstvena ordinacija Bežigrajski dvor - Ljubljana

Kakšen je hitri postopek zobnega implantiranja in kako poteka vgradnja zobnega implantata po tem postopku?

Hitri postopek zobnega implantiranja se malenkost razlikuje od klasičnega postopka vstavljanja zobnega implantata. Za to metodo je značilno, da poteka brez operacije, kar pomeni, da po implantiranju rane ni potrebno šivati in prav tako zaradi tega ne prihaja do oteklin. Implantološki poseg po tej metodi traja le nekaj minut in ne boli. Opravlja se ga v lokalni anesteziji. Pacient po vstavitvi zobnega vsadka čuti manjši kostni pritisk, ki pa se ga blaži z obkladki in analgetiki.

Po preventivnem stomatološkem pregledu v naši zobni ordinaciji ocenimo primernost pacienta za vgradnjo zobnega implantata po hitri metodi. Skupaj z pacientom glede na situacijo naredimo načrt zdravljenja, kjer se dogovorimo za število in vrsto zobnih implantatov. Zobni vsadek vstavimo v kost brez operacije,  kar pomeni, da skozi dlesen v kost zvrtamo luknjico, ne da bi pri tem prerezali ali odmaknili dlesen. Implantati pa niso le priviti v kost, ampak se zaradi svoje sestave – titana, s kostjo sčasoma zrastejo (oseointegracija).  Na zobni implantat privijemo prenosnik (abutment), ki zagotovi estetsko in biološko zaporo med umetnim zobom in dlesnijo. Na prenosnik pritrdimo porcelanski zob, ki se prilega dlesni in sosednjim zobom ter zagotavlja vrhunski estetski nadomestek manjkajočega zoba.

Za razliko od klasične zobne implantacije z operacijo, je hitri postopek zobnega implantiranja neboleč, občutili boste le nekakšen pritisk ob vstavitvi zobnega vsadka, brez otekline ali bolečin.

Prav tako po vstavitvi zobnega implantata pacienti običajno nimajo težav z videzom zaradi otekline, kar je pri običajnem postopku vstavljanja implantantov z operacijo zelo pogost pojav.. Celotni postopek zobne implantacije traja le nekaj minut.