Zobna vsadki - implantati

Zobna medicina Bežigrajski dvor

Nasveti za ravnanje po implantaciji zoba

Po katerem koli kirurškem posegu, človeško telo potrebuje svoj čas, da si opomore. Da bi vse teklo gladko in brez nepotrebnih zapletov je pomembno, da pacijenti po zobni implantaciji upoštevajo navodila, ki bodo pomagala pri hitrejšem celjenju rane. Razumevanje tega, kaj in kako skrbeti zase v tej njapomembnejši fazi neposredno po zobni implantaciji je izrednega pomena za nadaljni potek zdravlljenja. Če ste v katerikoli fazi zdravljenja v dvomu kaj storiti, poiščite podporo in upoštevajte nasvet izbranega zobozdravnika.

 Vsak pacijent in vsaka zobozdravstvena situacija je edinstvena! Postopek okrevanja po zobni implantaciji se zato lahko od osebe do osebe zelo razlikuje.

Ustna higijena

Bistvenega in nenadomestljivega pomena za dolgotrajno obstojnost implantata je izključno in samo odlična ustna higiena. Če zanjo ustrezno skrbite in redno odstranjujete plak, potem načeloma skoraj ni možno pričakovati težav v prihodnosti.

Kontrolni poregled

Pacientom z zobnimi vsadki svetujemo redne letne kontrolne preglede pri izbranem zobozdravniku. Za vse naše pacientom, ki se smo jim enega ali več zobnih vsadkov vsadili v naši zobozdravstveni ordinaciji so redni letni zobozdravstveni pregledi brezplačni. Ob upoštevanju pravilne nege in rednih kontrolnih obiskov pri zobozdravniku, vsem našim pacientom nudimo doživljenjsko garancijo na zobne implantate.

Preprečevanje vnetja

Če se pri pacientu po zobnem implantiranju dlje časa pojavlja oteklina, nikar ne odlašajte z obiskom pri zobozdravniku, saj lahko le-ta v primeru zapletov pravočasno ukrepa in prepreči nastanek hujših oblik vnetij, ki lahko v najhujših primerih posledično vodijo v izgubo zoba ali zobnega vsadka.

Izogibanje naporom

Nekaj dni po operaciji se izogibajte kajenju, pitju alkohola ter prevelikemu telesnemu naporu. Vsi ti dejavniki negativno vplivajo na obnovo tkiva in na celoten potek celjenja področja, kjer je bil opravljen operativni implantološki poseg.

Prav tako ne vozite in se izogibajte se preveč pogovarjanju. Namesto tega se pogovarjajte zmerno in tiho.